Velikonoční hlavička

Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku bude opět velikonoční – poslal nám ho pan Láďa z Frýdku-Místku a je to recept na jeho oblíbenou Velikonoční hlavičku, což je vlastně nádivka.

Suroviny:
- 600 g vepřového masa
- 600 g uzeného masa
- 600 g telecího masa
- 6 až 10 vajec
- 6 až 10 rohlíků
- sůl
- petržel
- 2 lžíce sekaných kopřiv
- 30 až 40 g tuku

Postup:
Maso uvaříme a nadrobno pokrájíme. Promícháme s nakrájenými rohlíky, které trochu navlažíme polévkou z masa. Přidáme vejce, osolíme, okořeníme, dobře promícháme a pečeme ve vymazaném pekáči.

Nádivku můžeme podávat teplou i studenou.

Přejeme dobrou chuť a panu Láďovi posíláme tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.