Železnici mezi Olomoucí a Krnovem zavalily balvany

Rozsáhlý sesuv půdy včetně kamení ze skalního masivu zablokoval železnici mezi Olomoucí a Krnovem. Podle odborníků je na vině zřejmě deštivé počasí, které podmáčelo půdu. Speciální technika musí odstranit i popadané stromy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Déšť

Déšť | Foto: Jan Rosenauer

Podle Jana Kučery z Drážní inspekce bude provoz přerušen dva až tři dny. Půda se sesunula mezi stanicemi Hrubá Voda a Domašov nad Bystřicí na Olomoucku. Cestující převáží náhradní autobusová doprava.

"Železniční trať zavalily mohutné kamenné bloky společně s několika vzrostlými stromy. Jejich odstraňování si proto vyžaduje použití speciální techniky a bude trvat několik dní. Podle odhadu odborníků by provoz mohl být obnoven nejdříve ve středu 13. července," doplnil mluvčí Českých drah Pavel Tesař.

Marie Hovadíková, Vilém Janouš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme