Čtvrtek: Jakpak je dnes u vás doma?

22. březen 2018

Jednoduchá otázka, říkáte si? Možná ani nevnímáte každodenní koloběh života a odpovíte: „Co by mělo být nového?“ Každý den se ale něco děje a já bych se v dnešní Noční lince právě na to, jak jste prožili ten dnešní, chtěla ptát.

Určitě se najde něco, co bylo pěkné. Setkali jste se s kamarády? Dostali jste dopis od svých dětí? Nebo za vámi přišly? Dělali jste úkoly s vnoučaty? A co dobrého jste dnes vařili?

Vzpomněla jsem si na dvě písničky – ta jedna je ze hry Voskovce a Wericha a v ní zazní otázka, kterou jsem vám položila v úvodu: „Jakpak je dnes u vás doma?“ V té druhé se zpívá o docela všedním, obyčejném dni...

Jednou se mě malá asi sedmiletá holčička zeptala: „Marcelko, cos dneska prožila pěkného?“ Pravda, chvíli jsem musela přemýšlet, ale našla jsem. A stejnou otázku vám položím v dnešní Noční lince. A moc se na vás těším!

autor: Marcela Vandrová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.