Fotbalisté se rozloučili s Hlubockou zimní ligou, pohár putuje do Lomu u Tábora

19. březen 2018

Fotbalové jaro začalo i v krajském přeboru. V Hlubocké zimní lize se rozdělovaly poháry. Jihostroj vstupuje do play off extraligy. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Je tady fotbalové jaro, a to platí i v krajských soutěžích. Nejlepší týmy se definitivně rozloučily s Hlubockou zimní ligou. Sokol Lom si připsal do své pokladnice další úspěch, vyhrál nad Kamenným Újezdem 4:1 a právem mu patří první místo v oblíbené zimní jihočeské soutěži.

Tým trenérsky vede Petr Balogh. „Brali jsme to opravdu jako přípravu. Věděli jsme, že tady jsou kvalitní mančafty, a chtěli jsme se připravit na nejdůležitější část sezóny, tedy boj o postup do krajského přeboru. Navíc se nám podařilo vyhrát, takže jsme samozřejmě spokojeni,“ komentoval.

Zajímá vás, co se skrývá za fotbalovým zázrakem z Lomu u Tábora? „Postoupili jsme z okresního přeboru, postoupili jsme z první B. a teď bojujeme o postup z první A., chtěli bychom hrát krajský přebor. Za tím úspěchem jednoznačně stojí náš prezident, Petr Kolář, který do toho dává takové firemní myšlení, je to z 90 procent jeho úspěch,“ řekl trenér Petr Balogh.

Největším konkurentem budou podle něj Bernartice, které vedou o dva body tabulku, a pak tým ze Čtyř Dvorů. V souvislosti s Lomem se také skloňuje jméno Jana Šimáka. „Bohužel odehrál asi dvacet minut, spadnul na koleno a vyndali mu tři injekce krve. Od té doby nehraje, takže se mi to těžko komentuje,“ dodal trenér.

Poraženým, ale také spokojeným finalistou Hlubocké zimní ligy byl Kamenný Újezd. „Je pro nás úspěch, že jsme ve finále. První půle jasně vyzněla pro hosty z Lomu, kteří nás zkušeně přehráli. Poločas byl 2:0, pak jsme snížili, protože kluci z Lomu přestali běhat a začali jsme hrát my. Dostali jsme se do nějakých šancí, ale naší slabostí je proměňování,“ uvedl hráč Radek Soukup.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Ve druhé fotbalové lize Dynamo České Budějovice – Olympia Praha 0:1. Záložník Dynama Filip Hašek netajil zklamání: „Podle mě je to strašně málo od nás. Musíme prostě přidat.“ Úspěšný nebyl ani druhý jihočeský tým, Táborsko prohrálo s Opavou 0:3.

První jarní kolo se hrálo v krajském přeboru fotbalistů: Jindřichův Hradec – Olešník 5:1, Osek – Dačice 4:1, Rudolfov – Nová Včelnice 2:1, Třeboň – Dražice 2:0, Hluboká – Želeč 3:2 a Milevsko – Táborsko 4:0. Další zápasy byly odloženy.

Kam v týdnu za sportem:

V pondělí 19. března vkročí do čtvrtfinále play off volejbalisté Jihostroje. Bude to stát určitě za návštěvu. Nezapomeňte, jízda za desátým titulem v historii klubu začne přesně v 18 hodin v budějovické Sportovní hale.

Čtěte také

autor: Kamil Jáša
Spustit audio