Vodňanská pečovatelská péče získala čtyři hvězdy certifikátu Značka kvality

28. březen 2018

Pouze tři pečovatelské služby na jihu Čech mají certifikát Značka kvality. K Plané nad Lužnicí a G centru Tábor se přidala pečovatelská služba ve Vodňanech. V republice je jen deset držitelů tohoto certifikátu, který uděluje Asociace poskytovatelů sociálních služeb České republiky.

„Po celou dobu, co jsem ředitelkou, jsem se snažila, aby jakákoli sociální služba, kterou poskytujeme, zvýšila kvalitu. Říkala jsem si, že pečovatelskou službu už máme skvělou, ale že mi to musí někdo potvrdit, tak jsme se přihlásili do certifikace,“ říká ředitelka Daniela Davidová.

Centrum sociální pomoci Vodňany získalo čtyři hvězdy z pěti. „Z toho vůbec nejsem zklamaná. Já jsem se strašně bála, že to bude míň než tři, a když to byly čtyři, tak jsem skákala do stropu, obrazně řečeno. Tou pátou pomyslnou hvězdičkou jsou strašně jednoduché činnosti, které bychom měli doplnit,“ vysvětluje.

Jedna z připomínek se týkala stravování. „Paní certifikátorka nám vytkla, že v rámci obědů neposkytujeme vegetariánskou stravu. Ale smály jsme se tomu obě dvě, protože přeci jenom Vodňany jsou malé město a my bychom spíš měli mít na výběr zabijačkové hody než vegetariánskou stravu, to by se tady asi neuchytilo,“ dodala Daniela Davidová.

Naopak sto procent v hodnocení získala pečovatelská služba ve Vodňanech v oblasti klasické péče v terénu.

autor: pfr
Spustit audio