Teplé počasí pokračuje. Po víkendu se zatáhne, pak bude až 25 stupňů

15. duben 2018

Mimořádně teplo bude po rekordních teplotách posledních dní i příští týden, rtuť může od středy stoupnout až na 25 stupňů Celsia. V dalších týdnech se již teploty vrátí ke dlouhodobým průměrům. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který v sobotu zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

Ve středních Čechách a Praze stoupne podle meteoroložky Aleny Zárybnické nedělní teplota až na 24 stupňů Celsia. Naopak v pondělí a úterý bude převládat zataženo s přeháňkami a občasnými bouřkami. „Od středy bude opět slunečno," doplnila. Koncem týdne může být až 25 stupňů Celsia.

V posledním dubnovém týdnu potom teploty podle meteorologů mírně klesnou. V prvních dvou květnových týdnech se již budou zřejmě držet na úrovních pro dané období roku obvyklých, týdenní průměry nejvyšších denních teplot budou na 18 až 21 stupních.

Hezké počasí přináší také nástrahy. Velmi aktivní jsou například klíšťata, která přenášejí různé nemoci. Ze statistik laboratoře Protean vyplývá, že infikované je zhruba každé čtvrté klíště.

autor: redakce
Spustit audio