Německé Klassik Radio ladí přes 300 tisíc posluchačů, roste také díky DAB+

18. duben 2018

Díky digitálnímu rozhlasu je možné tuto stanici poslouchat i na omezeném území České republiky, zejména na severu, západě a ve středních Čechách.

Německá rozhlasová stanice Klassik Radio oznámila, že aktuální mediální analýza ji přisoudila v prvním kvartálu letošního roku 314 tisíc posluchačů. Provozovatel tematického programu to považuje za obrovský úspěch, protože jde o 36% nárůst. „Aktuálně z nás tato skutečnost udělala vítěze současného průzkumu,“ konstatuje Klassik Radio na svém webu. Aktuální čísla podle provozovatele ukazují, že posluchači jsou loajální a publikum nadále roste.

Klassik Radio je jednou ze stanic, kterou mohou díky DAB+ poslouchat také majitelé DAB+ přijímačů v České republice. Podmínkou je to, aby byli v dosahu multiplexu Digitalradio Deutschland (DR Deutschland). Tato síť působí v celém Německu na kanálu 5C, který není u nás využíván a příjem je tak na řadě míst bezproblémový. Jedná se zejména o severní a střední Čechy nebo západ republiky. Příjem Klassik Radia v České republice je možný z vysílačů umístěných v Sasku nebo Bavorsku. Dál od hranic je nutná venkovní anténa pro III. pásmo.

autor: lukpo
Spustit audio