Prima Comedy Central HD by měla odstartovat v krátkodobém horizontu

20. duben 2018

Stanici chce šířit od samého počátku v nabídce například kabelový operátor UPC, v minulosti se však pro tento kanál objevil i identifikátor v rámci multiplexu DVB-T2.

Stanice Prima Comedy Central ve verzi s vysokým rozlišením obrazu (HDTV) by měla odstartovat v horizontu několika měsíců. Vyplývá to z informací, které má k dispozici portál Digitální rádio. Podle původních plánů mělo být vysílání spuštěno již začátkem května, nakonec bylo ale odloženo o několik týdnů. Se zařazením stanice do nabídky počítá, jak potvrdil naší redakci, například největší kabelový operátor na trhu, společnost UPC Česká republika.

„Verzi stanice Prima Comedy Central s vysokým rozlišením chceme klientům nabídnout od tarifu Klasik, standardní verzi od balíčku Start,“ upřesnil Digitálnímu rádiu Kolár. HD verze tohoto programu nabídne totožný obsah jako stanice ve standardním rozlišení, lišit se bude pouze obrazovou kvalitou. Prima Comedy Central u nás funguje také jako volně šířená televize. Ve svém multiplexu 4 ji šíří společnost Digital Broadcasting. Provozovatel již v minulosti portálu Digitální rádio potvrdil, že HD verzi by chtěl do budoucna šířit i v rámci platformy DVB-T2.

autor: lukpo
Spustit audio