Německé DVB-T2 dnes startuje v pěti spolkových zemích

25. duben 2018

Po spuštění nových vysílačů bude mít přístup k platformě freenet TV k dispozici až 58,6 milionu obyvatel Německa, tedy 73 % populace.

Německý telekomunikační operátor Media Broadcast spouští vysílání DVB-T2 z dalších vysílačů umístěných v pěti spolkových zemích. Půjde konkrétně o Augsburg v Bavorsku, Osnabrück v Dolním Sasku, Münster v Severním Porýní-Vestfálsku a Erfurt s Weimarem v Duryňsku. Majitelé DVB-T2 přijímačů budou mít k dispozici signál tří multiplexů služby freenet TV, která nabízí zakódovaně ve Full HD kvalitě německé komerční kanály.

Po spuštění nových DVB-T2 vysílačů bude mít přístup k platformě freenet TV k dispozici až 58,6 milionu obyvatel Německa, tedy 73 % populace. Příjem indoor, tedy na pokojovou anténu, je ode dneška garantován pro 27,3 milionu diváků. „Toto rozšíření technického dosahu znamená další technický milník v úspěšném rozvoji televizní platformy freenet TV. Získání jednoho milionu zákazníků za pouhých jedenáct měsíců je důkazem atraktivity této platformy,“ konstatoval Holger Meinzer, Chief Commercial Officer B2B ve společnosti Media Broadcast.

Nepůjde ale o jedinou novinku. V Bavorsku zároveň přechází do standardu DVB-T2 vysílání veřejnoprávních televizí ARD a ZDF na dalších stanovištích. Operace byla naplánována na půlnoc z úterý na středu, nicméně v oblasti Berchtesgadener Land bude vysílání obnoveno až zítra ve 14 hodin. Z vysílačů Augsburg, Pfaffenhofen a Gelbelsee se bude vysílat od dnešní osmnácté hodiny. Zcela bezplatně budou zájemcům dostupné Full HD kanály v multiplexech ARD, ZDF a bavorské BR. Celkem by mělo jít až o sedmnáct programů v rozlišení 1080p50.

autor: lukpo
Spustit audio