Odstartovala první satelitní platforma na světě v nejnovějším standardu DVB-S2X

26. duben 2018

Služba nabídne jak americké stanice, tak i francouzsky hovořící televize pro francouzské předplatitele. Devadesát programů ze sto třiceti je k dispozici v HD kvalitě.

Začátkem dubna začala fungovat první satelitní platforma na světě, která své programy šíří v aktuálně nejmodernějším televizním standardu DVB-S2X. Jedná se konkrétně o operátora Kiwi Communications. Doposud operoval v kabelových sítích a nově nabízí své služby pro celý ostrov Svatého Martina v Karibiku. Technologie DVB-S2X umožňuje operátorům mj. ještě více navýšit prostor pro šířené kanály, na straně diváka je však vyžadován odpovídající přijímač.

Satelit SES-10, který šíří signál nové služby, je umístěn na pozici 67 stupňů západně, takže v České republice je nezachytitelný. Tato družice byla vypuštěna 30. března loňského roku, čili její životnost je v tuto chvíli garantována ještě na období čtrnácti let. V satelitní nabídce Kiwisat je umístěno okolo 130 programů včetně 90 kanálů ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Platforma nabídne jak americké stanice, tak i francouzsky hovořící televize pro francouzské předplatitele. Webové stránky operátora jsou k dispozici na adrese https://www.kiwisat.fr/.

autor: lukpo
Spustit audio