Policie zatkla šest lidí za prodej zbraní do ciziny

Po půlročním sledování policie pozatýkala skupinu šesti Čechů zapletených do nedovoleného prodeje vojenského materiálu do zahraničí. Pětice mužů a jedna žena byli obviněni z celkem čtyř trestných činů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Detektivové Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu

Detektivové Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu | Foto: Policie ČR

Jak Radiožurnálu řekla mluvčí policie Blanka Kosinová, skupina, kterou policie pozatýkala na Liberecku, ve Středočeském a Královéhradeckém kraji, prodávala materiál do ciziny bez patřičné licence.

"Při domovních prohlídkách bylo nalezeno větší množství zbraní nejrůznějších typů naší i zahraniční výroby, munice, písemné materiály i počítačový hardware," uvedla Kosinová. Cílové země policie upřesní až po vyhodnocení zajištěných materiálů.

Zadržení byli podle mluvčí obviněni z trestných činů porušování předpisů o nakládání s kontrolovaným zbožím a technologiemi, porušování předpisů o zahraničním obchodu s vojenským materiálem, z nedovoleného ozbrojování a z vývoje, výroby a držení zakázaných bojových prostředků.

Policie skupinu zatkla při akci s názvem Rampuš. Dva hlavní pachatelé, manželé, jsou ve vazbě, zbytek skupiny je stíhán na svobodě. Podle policie pracovali jako organizovaná skupina. Hrozí jim až desetiletý trest. "Celková škoda, kterou způsobili, bude upřesněna až po provedení kontroly," doplnila mluvčí.

Lenka Rákosová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme