Muzikál Postřižiny se derniéry nedočkal. V sobotu ho viděli diváci v Loděnici

26. květen 2018

Český muzikál Postřižiny měl minulý rok po osmi letech derniéru. Přesto ho diváci uvidí letos znovu. Může za to letošní 120. výročí zahájení provozu na spojovací trati Beroun - Rudná a 145. výročí zahájení provozu Pražskoduchcovské dráhy v trati Praha Smíchov - Rudná - Duchcov. A protože mezi Prahou a Berounem leží stanice Loděnice, kde se natáčel oblíbený oskarový film Jiřího Menzela podle knihy Ostře sledované vlaky Bohumila Hrabala, bylo jasné, že bez Hrabalova díla se oslavy neobejdou.

"Byli jsme požádáni, jestli bychom v téhle souvislosti přece jenom ještě nevystoupili," potvrdil režisér představení Miloslav Frýdl.

Na nádraží v Loděnici se tak v sobotu ocitl pětimetrový komín, na kterém lezli v jednu chvíli až tři lidé, i sudy, ve kterých se koupe paní Maryška.

V hlavních rolích muzikálu, který slaví úspěchy po celém republice a vidělo jej několik desítek tisíc diváků, vystupuje moderátor Jana Rosáka (dr. Gruntorád), profesionální muzikálový herec Ondřej Bábora (Francin), režisér a šéf muzikálu Divadla Josefa Kajetána Tyla v Plzni Lumír Olšovský (kominický mistr De Giorgi), členka divadla Akorát Adéla Červenková (Maryška), Karel Král (Pepin).

Kromě herců vystupují také osovští hasiči v dobových uniformách, členové staropražské kapely Třehusk, živá zvířata či historická technika.

Herci se chystají na zkoušku muzikálu Postřižiny. Za chvíli je déšť zažene pod střechu - foto Bára Kvapilová.jpg
Spustit audio