Fontánu Na Sekyře v Rakovníku si lidé pletli s brouzdalištěm

11. červen 2018

Téměř 10 milionů korun stála obnova prostranství Na Sekyře v Rakovníku. U Městské knihovny díky tomu vzniklo místo pro rekreaci i setkávání. Jsou tam mimo jiné nové lavičky, dvě bronzové sochy koní od akademického sochaře Michala Gabriela a vodní plocha s fontánou. Tu si ale někteří místní pletli s brouzdalištěm a poškodili jednu z trysek. Proto tam radnice zakázala vstup do vody.

Informaci zveřejnila radnice na facebookových stránkách města. „V důsledku chování návštěvníků byl vyhlášen zákaz vstupu do vodní plochy fontány na prostranství Na Sekyře, kterou je nadále možné přecházet po kamenných kvádrech. Upozorňujeme, že prostranství je monitorováno městským kamerovým systémem se záznamem, díky čemuž byl pachatel jedné z poškozených trysek dopaden a přestupek bude řešen v rámci správního řízení. V místě prostranství Na Sekyře bude i nadále prováděn zvýšený dohled městské policie,“ upozorňuje radnice.

V lokalitě Na Sekyře jsou nové povrchy včetně parkoviště a chodníků, nové lampy nebo koše na odpadky. Přibyla také bezbariérová autobusová zastávka a zeleň. Práce začaly minulý rok, předcházela jim kompletní výměna sítí vedoucích pod povrchem, aby nebylo v prostoru v příštích letech nutné nic opravovat. O podobě prostranství rozhodovali obyvatelé města v anketě.

autor: redakce
Spustit audio