Pátek: Co všechno u vás obnáší příprava na dovolenou?

22. červen 2018

Jak moc se na cesty balíte? Co všechno musíte obstarat, připravit? Nestresují vás samotné přípravy? Zapomněli jste někdy doma nebo i na letišti nějaké zavazadlo nebo snad i spolucestujícího? Zmeškali jste někdy odjezd právě kvůli někomu jinému? Museli jste si někdy poradit s dovolenou narychlo, bez větších příprav a plánování, zkrátka vzít pár základních věcí a vyrazit, protože to vyžadovala situace? Jak vypadá váš seznam věcí na dovolenou?

Přípravy na dovolenou někdy provází rodinné šílenství, stres, někdy i hádky. Každý si chce vzít to pro něj nejdůležitější a ve finále zjistíte, že se vám to ani všechno nevejde do kufru nebo do auta.

Pánové sbalí pár triček a moc to neřeší, ale dámy musí mít několikeré šaty na nejrůznější příležitosti, několik párů bot, oblíbený kosmetický kufřík a doplňky, aby to vše ladilo. Pokud je chlap při takovém balení na dovolenou v dámské přesile, je to pro něj někdy náročné.

Hlavou se nám honí spousta otázek: Co všechno sbalit, kdo pohlídá a obstará zvířata, jak to bude s květinami na balkoně nebo zahrádkou? Nezůstanete, když o tom všem přemýšlíte, raději doma?

Jak moc řešíte přípravy na dovolenou vy a kdy se vám to třeba i vymstilo, protože všechno bylo jinak?

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.