Čarovný kvítek. Pohádka o tom, co je v životě podstatné, za čím se má člověk hnát, čeho se nemá bát a na čem vlastně záleží

18. únor 2024

Společně s Prokopem a Marjanou ze mlejna se podíváme na jihočeská blata. Tam prý vykvétá vzácný a podivuhodný čarovný kvítek, který dokáže splnit i to nejtajnější přání. Není divu, že by ho kdekdo chtěl získat. V příběhu nebude zájemců o zmíněnou rostlinku málo a budou ze skutečně podivuhodných míst.

Účinkují: Dalimil Klapka, Daniela Bambasová, Jan Dvořák, Jaroslava Červenková, Martin Hruška, René Šmotek, Věra Hollá, Pavel Oubram, Taťána Kupcová, Michael Vykus, Tomáš Havlínek, Jan Konrád, Petr Červinka, Věra Hlaváčková
Napsala: Stanislava Bumbová
Dramaturgie: Kristina Žantovská
Režie: Luboš Koníř
Natočeno: 2015

Setkáme se nejen se samotným Luciferem a jeho synkem Matyášem, s královnou víl, ale také s čarodějnicí Barborou, panem starostou, zvědavcem Koukalem, hejkalem Hugem Hlaholem. Provázet nás bude vlídný vodník Šupinka.

Další hry, četby a pohádky poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související