Koncert Světlo pro Světlušku představí nabitý program

16. říjen 2018

Světluška slaví v letošním roce 15. narozeniny! Její oslavy vyvrcholí na podzimním benefičním koncertu Světlo pro Světlušku, který se koná 20. října v Pražské křižovatce, a vy budete opět u toho. Těšit se můžete na nabitý program – v průběhu večera zazní celkem osm hudebních vystoupení známých českých zpěváků, a to vždy v duetech s nevidomými interprety. Jako speciální host vystoupí YouTuber Kovy, který bude z call centra streamovat na sociálních sítích.

„Máme nesmírnou radost z toho, že se nám u příležitosti 15 let existence Světlušky podařilo dát dohromady nabitý program, který bude zároveň takovým malým dárkem a poděkováním pro všechny naše příznivce. Koncert pro Světlušku bude jako každý rok živě přenášet Česká televize a Český rozhlas. Během vysílání budou moct diváci posílat DMS nebo přes call centrum přislíbit finanční dar do sbírky Světluška Nadačního fondu Českého rozhlasu, ze které následně peníze přerozdělíme těžce zrakově postiženým dětem a dospělým,“ říká ředitelka Nadačního fondu ČRo Gabriela Drastichová.

V průběhu večera zazní celkem osm hudebních vystoupení od našich předních interpretů, jako jsou Michal Hrůza, Bára Poláková, Debbi + Jindra Polák, Zrní, Lenka Filipová a Mikolas Josef. Písně zazní vždy v duetech s nevidomými interprety, hudební vystoupení bude navíc doprovázet smyčcový kvintet a Světluščí sbor, složený z Kűhnova dětského sboru a nevidomých dětí Školy J. Ježka a ZŠ pro zrakově postižené na nám. Míru v Praze. V Pražské křižovatce vystoupí také Xindl X, který s kapelou Jananas složil píseň speciálně pro Světlušku a na koncertě ji společně představí.

Moderátory benefičního večera Světlo pro Světlušku budou Lucie Výborná a další osobnosti, které se Světluškou v minulosti spolupracovaly. Můžete se tak těšit například na Pavla Kříže, Sašu Rašilova, Elišku Balzerovou, Kláru Melíškovou či Marka Adamczyka. Speciálním hostem se stane YouTuber Kovy, který bude z call centra streamovat na sociálních sítích a ujme se také role jednoho ze spolumoderátorů.

Jak zvládne Eva Samková windsurfing poslepu? Jak si poradí Bára Poláková s výchovou nejmenších poslepu a jak zaboduje Jiří Ježek v biketrialu s maskou na očích? Dozvíte se v reportážních medailoncích Den POTMĚ, které jsme pro vás připravili. V medailonku Komu Světluška pomáhá pak představíme zrakově postiženou Kačenku z Varnsdorfu.

Omezený počet vstupenek je k dispozici v předprodeji zde.

Spustit audio