Zábavné pořady na Dvojce

16. říjen 2018

O nové koncepci programových řad bude jasno po Novém roce.

Dobrý den, pane ombudsmane,

mám několik otázek: Proč tuto neděli (14. 10.) budete vysílat po 11. hodině reprízu Hvězdného prachu místo Sklípku? Myslel jsem, že od září bude místo Sklípku nový zábavný pořad. Ale to se nestalo. Nepamatuji, že byste někdy před tím každý měsíc vysílali jednu reprízu po 11. hodině. Proč od ledna vysíláte v repríze pokaždé jeden pořad? Chystáte nějaké nové zábavné pořady? Budete vysílat pokračování Bazárku pro pamětníky? Proč dáváte reklamy mezi pořad 3x60, a to v pohodě?

Děkuji.

M. B.

<hr/>

Vážený pane,

děkuji Vám za konkrétní dotazy. První Váš dotaz se týkal zábavných pořadů na Dvojce a reprízy pořadu Hvězdný prach. Ta vychází podle sdělení dramaturgů Dvojky na tuto neděli kvůli pravidelné rotaci pořadů, přičemž v některých měsících je počet nedělí vyšší než v jiných, a tak může dojít k posunutí vysílání cyklu.

Souhlasím s Vaším názorem, že zábava zaujímá v programu Dvojky významné místo. Stejně tak s tímto názorem souhlasí vedení stanice a také programový ředitel Českého rozhlasu. Proto pro příští rok proto chystá Dvojka několik nových programových řad zábavných pořadů. V současné době k nim bohužel ještě nemám bližší informace. Stejně tak Vám nyní nemohu sdělit, zda bude pokračovat Bazárek pro pamětníky. Koncepce programových řad se stále tvoří, jasno bude po Novém roce.

Co se týče pořadu 3x60, a to v pohodě, do něj jsou zařazeny spoty propagující pořady Dvojky Českého rozhlasu. Každá rozhlasová a televizní stanice se snaží své posluchače a diváky informovat o tom, co zajímavého připravuje, je to běžná praxe. V bloku 3x60, a to stereo se tyto propagační informace začaly objevovat poměrně nedávno na základě rozhodnutí slovesné dramaturgie.

S pozdravem a přáním klidného víkendu

PhDr. Milan Pokorný, Ph.D., ombudsman Českého rozhlasu

Spustit audio