Rolling Stones a Paul McCartney v září vydají nová alba

Legendy rocku 60. let, kapela Rolling Stones a bývalý brouk Sir Paul McCartney připravují vydání nových alb. CD vyjdou téměř ve stejném termínu v září. Následovat budou turné. Zatímco McCartney už má v newyorské Madison Square Garden vyprodáno, Rolling Stones nabízejí stažení tří nových písní na svých webových stránkách.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rolling Stones

Rolling Stones | Foto: Rolling Stones

Časy se mění - zatímco v šedesátých letech se zástupci rockových kapel scházeli tajně, aby předešli vydávání svých desek ve stejnou dobu, nyní po čtyřiceti letech Mick Jagger a Paul McCartney spojují své síly. Nová alba vydávají prakticky současně - pouhý týden po sobě. 5. září jde na trh A Bigger Bang, (Větší randál) od Rolling Stones a 12. září spatří světlo světa deska Paula McCartneyho Chaos and Creation in the Back Yard (Zmatek a tvoření na dvorku).

Tyto novinky na hudebním trhu se neobejdou bez světových turné jejich autorů. Podle mediálního zpravodaje londýnských Timesů vstupenky na první koncert Rolling Stones příští týden ve Fenway Parku v americkém Bostonu, stojí až dvě stě liber, to je bratru přes osm tisíc korun. A všechny čtyři zářijové koncerty Paula McCartneyho v newyorské Madison Square Garden jsou již vyprodány. Na každý z nich prý přijde sto tisíc diváků. Do Evropy se obě turné přesunou napřesrok.

Třiašedesátiletý Paul McCartney by už koncertoval nemusel - jeho majetek se odhaduje na 800 milionů liber (to je přes 36 miliard korun). Ale baví ho to. Neustále tvoří a stále se s mimořádným úspěchem prodávají nejen desky Beatles, ale také jeho skupiny Wings, kterou dal dohromady se svou první manželkou Lindou.

Paul McCartney | Foto: NEPOUŽÍVAT internet

Sir Paul má za sebou ne méně než 600 milionů prodaných desek. Oproti tomu Rolling Stones se mohou pochlubit polovinou, třemi sty miliony kusů. Nejúspěšnější písní Paula MacCartneyho je bezpochyby Yesterday, která se jen v rozhlase dočkala deseti milionů repríz.

Mick Jagger se svými Rolling Stones je průkopníkem moderních galakoncertů na stadionech světa, jak dobře vědí i fanouškové v Praze. Od roku 1989 Valící se kameny vydělaly na tomto druhu zábavy přes 50 miliard korun. Pro nadcházející turné jsou vydávány zvláštní vstupenky, které divákům umožní, aby se k umělcům připojili přímo na podiu.

A nechybí ani zvláštní finta, která obvykle doprovází vydání nového alba hudební legendy - zájemci si mohou přes internetové stránky Rolling Stones stahovat tři ze šestnácti písní nového CD od nynějška až do jeho vydání 5. září. Ani v nejmenším nepochybuji o tom, že obě alba půjdou na dračku.

Související odkazy:
Paul McCartney
Rolling Stones

Milan Kocourek, Marián Vojtek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme