Na počest Solidarity vystoupí v Gdaňsku Jean Michael Jarre

Dnes večer vystoupí v gdaňské loděnici francouzský hudebník Jean Michael Jarre. Jeho show má být poctou odborovému hnutí Solidarita, které vzniklo před 25 lety a výrazně přispělo k pádu komunismu ve východní Evropě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

nábřeží Gdaňsku

nábřeží Gdaňsku | Foto: Pavel Novák | Zdroj: Český rozhlas

Čtyřicet kamionů zvukové a vizuální techniky, 15 tun pyrotechniky, 15 kilometrů kabelů, stovky policistů a vojáků, Jean Michael Jarre, gdaňská filharmonie a pěvecký sbor. Toto představení pro sto tisíc diváků a Lecha Walesu začne kolem deváté večer. Osvětlovat je bude mimo jiné dvacet světelných děl o dosahu šesti kilometrů.

Jeden z nejslavnějších světových tvůrců elektronické hudby je v Polsku velmi populární a v loděnici vystoupí bez nároku na honorář.

Koncert si vyžádá organizační a bezpečnostní opatření, jaká Gdaňsk ještě nezažil, a pravděpodobně způsobí naprostou paralýzu dopravy. Od 14 hodin policie centrum města a okolí loděnice pro individuální dopravu zcela uzavře.

Úřady prosí řidiče, aby před vjezdem do města umístili za přední okno bílý papír formátu A4. Policisté je podle toho nasměrují k nejbližšímu záchytnému parkovišti.

Samotný koncert se bude konat na prostranství hned vedle haly BHP, ve které byly před 25 lety podepsány slavné Srpnové dohody mezi stávkujícími odboráři a polskou vládou.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme