Třeboň zahájila výstavbu nové relaxační haly

2. září 2005

Položením základního kamene začala ve čtvrtek v Třeboni na Jindřichohradecku výstavba nové relaxační haly, jež rozšíří nabídku a pohodlí lázeňských služeb ve městě. Náklady na vybudování oddechového centra dosáhnou 29,5 milionu korun. Dokončeno by mělo být do 31. prosince letošního roku, informovala ČTK vedoucí kanceláře třeboňského starosty Jana Vodolánová.

Stavba relaxační haly je jednou z etap projektu na rozvoj lázeňské infrastruktury, na nějž město získalo evropskou dotaci. Projekt Aurora Wellnesscentrum je rozdělen do tří etap a přijde asi na 124 milionů korun. Skončí příští rok v říjnu. Lázně se kromě relaxační haly rozšíří i o nový bazén za zhruba 72 milionů korun. Poslední část projektu počítá s výstavbou akvacentra s vodními atrakcemi za 22,5 milionu korun. "Počátkem listopadu začne etapa, která se týká bazénu. Ten by měl být hotov do července 2006," uvedla Vodolánová.

Celkové náklady projektu včetně již dokončeného městského informačního systému a wellness centra v Bertiných lázních jsou zhruba 165 milionů korun. Evropská unie uvolnila na zlepšení lázeňských služeb v Třeboni 123,5 milionu korun. Stát na výstavbu přispěl 24,7 miliony Kč. Třeboň, v níž jsou Lázně Aurora a Bertiny lázně, získala statut lázeňského města v roce 1960. Lázeňství v tomto městě, které se oficiálně traduje od roku 1883, je odedávna spjato s místním přírodním léčivým zdrojem - rašelinou, slatinou. Využívá se pro léčení poruch pohybového aparátu, revmatických chorob, poúrazových a pooperačních stavů a k celkovému znovunabytí duševní i tělesné kondice.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio