Katrina názorově rozdělil bílé a černé Američany

Americká vláda udělala při řešení následků hurikánu Katrina z počátku chyby, situace se však už zlepšila. To je názor, na němž se dnes shodne většina obyvatel Spojených států. Takovéto závěry vyplynuly z průzkumu veřejného mínění, které pro televizi CNN a deník USA Today vypracoval Gallupův ústav. Podle stejného zdroje by mělo více peněz a pozornosti směřovat k chudým.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

George Bush v New Orleansu

George Bush v New Orleansu | Zdroj: ČTK

Průzkum ukázal, že se velmi liší názory bílých a černých Američanů. Zatímco ti první v souvislosti s Katrinou v sedmašedesáti procentech uvedli, že prezidentu Bushovi záleží na černoších, jen jednadvacet procent Afroameričanů si to myslí také - šest z deseti říká, že fakt, že většina obětí hurikánu byli chudí a černí lidé, byl jedním z důvodů, proč federální vláda nepřispěchala na pomoc tak rychle, jak mohla. Devět z deseti bílých říká, že je to nesmysl.

Prezident Bush v New Orleans prohlásil, že rasa nehrála roli a hájí ho také černošská ministryně zahraničí Condoleezza Riceová. Část černochů se obává, že obnova New Orleans bude připravena tak, aby se chudí Afroameričané nemohli vrátit.

Miroslav Konvalina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme