Letadlo s Ambrozkem nouzově přistálo kvůli poruše motoru

Drama ve vzduchu zkomplikovalo návrat ministra životního prostředí Libora Ambrozka z jeho cesty po Číně. Letadlo německé společnosti Lufthansa mělo na trase z Hongkongu do Frankfurtu nad Mohanem problémy s motorem a muselo neplánově přistát v Bangkoku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boeing 747 společnosti Lufthansa

Boeing 747 společnosti Lufthansa | Foto: Lufthansa

Velký boeing měl už na příletu do Hongkongu podle Ambrozka tři hodiny zpoždění kvůli opravě na letišti v Německu. Hodinu po vzletu se objevily problémy znovu. "Když začalo letadlo kličkovat nízko nad zemí, nebyl to příjemný pocit," řekl Ambrozek.

Do Prahy pak celá Ambrozkova výprava, která v Číně jednala o obchodní spolupráci v oblasti životního prostředí, přiletěla s desetihodinovým zpožděním. Na palubě poškozeného letadla cestovali i další Češi, mezi nimi například textař Michal Horáček.

Chvíle napětí kvůli poruchám letounů zažívali letos i další členové vlády, nejčastěji Ambrozkův stranický kolega Cyril Svoboda. Problémy s cestováním zažil také prezident Václav Klaus. Na rozdíl od ministra životního prostředí, který létá linkami, používali ministr zahraničí a prezident vládní letku.

Kvůli poruchám domluvila armáda, která vládní letadla spravuje, pro další lety vrcholných politiků spolupráci s Českými aeroliniemi a připravuje nákup nových letadel.

Jana Zemanová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme