Vrah střihače Novy byl po třech týdnech dopaden

Po třech týdnech intenzivního pátrání dopadli policisté údajného vraha střihače televize Nova Davida Lubinu. Ten měl Michala Velíška zastřelit na Karlově náměstí v Praze, když bránil ženu, kterou Lubina ohrožoval zbraní. Policisté podezřelého zatkli na okraji Prahy, nyní je u výslechu, avšak tvrdí, že u sebe v době incidentu žádnou zbraň neměl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Lubina

David Lubina | Foto: Policie ČR

Jak řekl televizi Nova vedoucí oddělení vražd pražské policie Josef Lottes, Lubinu se podařilo lokalizovat už kolem poledne. "Zadržení předcházely informace o výskytu hledaného na nádraží v Klánovicích. Na místě jsme se snažili vytvořit takové podmínky, při nichž bychom ho mohli zatknout a zároveň neohrozit zdraví jiných osob. Jeho pohyb jsme pak monitorovali do doby, kdy mohlo proběhnout Lubinovo bezpečné zadržení," řekl Josef Lottes

V současné době je David Lubina u výslechu a podle televize Nova tvrdí, že žádnou zbraň v době incidentu na Karlově náměatí neměl a že nestřílel. Jak ale řekl televizi vedoucí oddělení vražd pražské policie Josef Lottes, genetické testy mluví proti němu.

"David Lubina byl obviněn a může se hájit jakýmkoliv způsobem - může lhát, může zkrátka cokoliv. Policie má ale důkazy a profil DNA zajištěný na místě jednoznačně ukazuje, že osobou, kterou hledáme, je právě Lubina," řekl šéf pražského oddělení vražd Josef Lottes.

Veronika Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme