Privatizace břeclavského Gumotexu se nelíbí policii

Policie obvinila bývalého šéfa Chemapolu Václava Junka a dalších 9 lidí ze zneužívání informací v obchodním styku. Případ se týká privatizace břeclavské společnosti Gumotex. Podle mluvčí policejní protikorupční služby Jany Pinkové měla skupina během deseti let neoprávněně získat jeden a půl miliardy korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policejní auto

Policejní auto | Foto: Jan Rosenauer

"V rámci dodavatelsko-odběratelských vztahů dvou společností založili novou firmu, tak se stalo, že odběratel byl nucen odkupovat toto zboží přes prostřednickou firmu, to znamená s přirážkou a tím pádem dráž," řekla Radiožurnálu mluvčí protikorupční služby.

Všem deseti podle ní hrozí v případě uznání viny pět až 12 let vězení. Kromě toho policie stíhá exšéfa Chemapolu i za další trestný čin. Přes jiného obviněného ze skupiny totiž prodal část obchodního podílu za 51 tisíc korun své vlastní firmě, ačkoliv skutečná cena podílu byla tisíckrát vyšší - 50 milionů korun.

Akciová společnost Gumotex je v současné době největším českým výrobcem a zpracovatelem polyuretanových pěn, podniká i v oblasti pryže a plastů.

Lenka Rákosová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme