Auta znovu hořela i na německých ulicích

Po oddechovém čase jediné noci hořela dnes znovu auta i na německých ulicích. Neznámí pachatelé přitom v Berlíně a Kolíně nad Rýnem podpálili tolik vozidel, kolik se jich stalo terčem vandalismu za první tři dny řádění pouličních zločinců.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hasič likviduje požár automobilu

hasič likviduje požár automobilu | Foto: AFP

Požáry jsou hlášeny z tradičně nepokojného berlínského Prinzlaur Bergu a také v turecké čtvrti Wedding. Shořela nejméně tři auta a jeden motocykl, sdělila místní policie.

Na seznam problematických měst, který dosud vedle metropole tvořily jen přístavní Brémy, se nově přiřadil také přistěhovalci posílený Kolín nad Rýnem. Ve čtvrti Bocklemünd pachatelé zapálili čtyři auta.

Poprvé v Německu hořela auta již v noci na neděli. V Brémách vzplálo několik vozidel a jedna budova. V noci na pondělí pak hořelo i v Berlíně, když neznámí pachatelé zapálili pět aut v berlínské čtvrti Moabit.

Ke žhářství se dosud nikdo nepřihlásil, ale policie nevylučuje, že se pachatelé inspirovali řádění pouličních gangů ve Francii. Avšak nikdo si v Německu v tuto chvíli nechce připustit, že by se tamní nepokoje mohly rozšířit i do spolkové republiky.

Martin Hromádka, David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme