Češka byla v Německu odsouzena za pašování pervitinu

Na sedm let do vězení poslal soud v německém Zhořelci Češku, která do Německa od roku 2003 pašovala pervitin. Proces s dalšími členy drogového gangu, do kterého byla zapojena, přitom ještě neskončil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

v soudní síni

v soudní síni | Foto: Nejvyšší soud

Česká pašeračka působila ve "velmi nebezpečné a konspirativní skupině", tak zdůvodnil soud výši trestu. Osmadvacetiletá pachatelka žijící v německém Budyšíně získávala hydrochlorid v německých lékárnách s pomocí kompliců a následně ho pašovala do Česka, kde z něj banda vyráběla pervitin.

Celkem se jednalo o 120 kilogramů suroviny, jejíž zužitkovaná hodnota dosáhla 135 milionů korun. Kolik drogy se podařilo prodat v Německu, není jisté.

Češka, která byla klíčovou osobou celé narkobandy, rozsudek přijala a ten už také nabyl právní moci. Odsouzená se už v průběhu řízení doznala ke svému činu.

Soud při rozhodování přihlédl také ke skutečnosti, že letos v říjnu ve vazbě porodila své druhé dítě. Po uplynutí poloviny trestu může požádat o podmínečné propuštění.

David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme