Starousedlíci z Matiční ulice v Ústí uvažují o vytvoření domobrany

Starousedlíci z ústecké Matiční ulice chtějí zřídit domobranu na svou ochranu. Hrozí dokonce tím, že si pořídí zbraně, pokud město nepodnikne konkrétní kroky k zajištění jejich bezpečnosti. Reagují tak na neustálé útoky ze strany "nepřizpůsobivých" obyvatel - převážně Rómů, které do obecních bytů stěhuje radnice ústeckého obvodu. Poslední kapkou byl dnešní útok na místní ženu, kterou přepadl jeden z problémových nájemníků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pohled na Ústí nad Labem

Pohled na Ústí nad Labem | Foto: Jan Rosenauer

Ústečtí policisté potvrdili, že v blízkosti Matiční ulice přepadl dvaatřicetiletý místní muž ženu a ukradl jí kabelku. Policisté ho vzápětí zadrželi a zjistili, že je podezřelý i z další majetkové trestné činnosti.

Podle místní obyvatelky jsou ale útoky na starousedlíky velmi časté. "Jdete po chodníku, oni se roztáhnou a vůbec vás nepustí. Jdete pod tunel, lítají vám kameny a cihly na hlavu. A všude je nepořádek, děti jsou sprosté a drzé."

Ústecký primátor Petr Gandalovič do Matiční ulice vzkázal, že tam městská policie zřídí svou služebnu. Od počátku roku tam už měly na bezpečnost dohlížet kamery. Kvůli počasí se ale zpozdily zemní práce, říká zástupce ředitele městských strážníků Jan Novotný.

"V současné době čekáme, až přestanou být tak velké mrazy, protože kabely se mohou klást při teplotě 10 stupňů Celsia. Zároveň tam budeme přebírat po státní policii objekt, ve kterém budou strážníci sloužit 24 hodin denně, takže ta bezpečnostní situace by se měla markantně zlepšit."

Majitelé rodinných domků tvrdí, že své nemovitosti nemohou kvůli problémovým sousedům prodat, a musejí tak v této ulici žít. Pokud jim město nepomůže, budou se bránit sami.

Marika Táborská, Ivana Solničková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme