Mládě pandy láká k návštěvě washingtonské zoo

Národní zoologické zahrada ve Washingtonu čelí i v zimě náporu návštěvníků. Každý chce vidět mládě pandy velké, které se tam narodilo sice už v červenci, ale teprve na začátku prosince bylo představeno veřejnosti. Potvrdilo se tak, že jen málokteré z ohrožených zvířat se těší takové oblibě, jako tato vegetariánská šelma.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Panda velká

Panda velká | Foto: Friends of the National ZOO

Návštěvníci jsou fascinováni pozorováním toho, jak se půlroční Tai Shan pokouší v sedě s pomocí předních pracek a speciálního šestého prstu pojídat výhonky bambusů. V prosinci přišlo především za mládětem pandy velké do washingtonské zoo 84 tisíc návštěvníků, a to je dvojnásobek v porovnání s předcházejícími lety.

Pokud to tak půjde dál, pochlubí se letos zoologická zahrada v hlavním městě tím, že poprvé přivítá během jediného roku 2 milióny návštěvníků. Především díky úspěšné reprodukci pandy získala washingtonská zoo od svých přátel v minulém roce 217 tisíc dolarů.

Miroslav Konvalina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme