Vyklízení židovské osady si vyžádalo desítky zraněných

Izraelští vojáci a policejní zásahové jednotky likvidují na západním břehu Jordánu nelegální židovskou osadu Amona. Při zásahu došlo mezi několika tisíci odpůrci evakuace a policií k násilným střetům. Na místě jsou desítky zraněných.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vyklízení židovské osady Amona

Vyklízení židovské osady Amona | Foto: AFP

Stovky židovských osadníků a jejich stoupenců se opevnily na střechách několika poschoďových domů. Ostatní protestující zůstali okolo. Lidé protestující proti evakuaci házeli na policisty a vojáky kameny. V průběhu posledních čtyřiadvaceti hodin také zdemolovali policejní vůz.

Ilan Lejzerovič z druhého kanálu izraelské televize situaci popsal takto: "Za pomoci buldozerů a žebříků se policisté dostali na střechu jednoho z domu. S využitím lžíce buldozeru pak evakuovali osadníky ze střechy." K evakuaci policisté použili i požárního vozu a hlídek na koních. Mezi protestujícími byli dva krajně pravicoví poslanci izraelského parlamentu.

Jaromír Janev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme