Spojené státy diskutují o karikaturách proroka Mohameda

Ve Spojených státech pokračuje diskuse o karikaturách proroka Mohameda. Výbor pro americko-islámské vztahy označil karikatury za necitlivé, nenávistné a provokativní, zároveň ale odsoudil pálení vlajek evropských států a ničení ambasád. Philadelphia Inquier jako jeden z mála amerických deníků o víkendu jednu z karikatur zveřejnil a diskusi dále rozvířil.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Palestinci protestují proti karikaturám Mohameda v dánském tisku

Palestinci protestují proti karikaturám Mohameda v dánském tisku | Foto: AFP

Většina amerických deníků, která psala o případu karikatur, odkázala své čtenáře na webové stránky a obrázky neotiskla. Filadelfský deník se ale rozhodl, že pokud jsou karikatury předmětem zpráv, měli by je lidé vidět a otiskl jednu z nich.

Deník Philadelphia Inquier k tomu uveřejnil komentář, ve kterém vysvětluje, že v žádném případě nechce urážet muslimy, ale uveřejnil zobrazení proroka Mohameda, aby lidé věděli, o co vlastně jde.

Média ve Spojených státech o kauze nadále intenzivně informují. Sporné karikatury ale většina z nich Američanům neukazuje. CNN natočila spot, ve kterém populární moderátor říká, že je důležitější říkat pravdu, než se chovat politicky korektně.

Miroslav Konvalina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme