Vedení nemocnice Na Bulovce ustoupilo lékařům

Provoz pražské nemocnice Na Bulovce nebude ohrožen. Vedení nemocnice totiž ustoupilo lékařům anesteziologicko-resuscitačního oddělení, kteří hrozili kolektivní výpovědí. Pětadvacet lékařů v pondělí oznámilo svůj odchod v reakci na odvolání primáře oddělení Tomáše Berana.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

operační sál

operační sál | Foto: Pulsklima

Včerejší odvolání primáře Berana odstartovalo lavinovou reakci, při které 25 lékařů oznámilo výpověď. Dnes vedení nemocnice své rozhodnutí pod nátlakem přehodnotilo a odvolání primáře stáhlo. Jedná se ovšem jen o špičku ledovce - lékaři z ARO jsou totiž nuceni pracovat přesčas, a to nad rámec Zákoníkem práce povolených přesčasových hodin. V minulém týdnu se proto několikrát odmítli dostavit na operační sál. Na dnešním jednání ale získali příslib, že přesčasové hodiny jim budou proplaceny. Podle slov ředitele nemocnice Na Bulovce Jaroslava Štrofa nelze hazardovat se životy pacientů, kteří se na toto důležité oddělení dostanou.

Marika Táborská, Miroslav Jedlička Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme