Inspektoři objevili v potravinovém doplňku tři zakázané steroidy

Zakázané anabolické steroidy obsahuje proteinový nápoj, který se objevil na českém trhu. Státní zemědělská a potravinářská inspekce nařídila okamžité stažení přípravku s názvem Multipower muscle professional z pultů obchodů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lékárna

Lékárna | Foto: Jan Rosenauer

Mluvčí inspekce Daniela Kolejková současně upozornila na riziko pro spotřebitele. "Varujeme všechny uživatele tohoto preparátu před jeho konzumací, protože anabolické steroidy mohou být nebezpečné," upřesnila mluvčí. Inspektoři rovněž informovali celoevropský systém rychlého varování pro potraviny a krmiva v Bruselu.

Inspekce v přípravku prokázala tři různé zakázané anabolické steroidy. "Byl to nandrolon, testosteron a dehydroepiandrosteron. Naši inspektoři okamžitě zakázali další distribuci tohoto preparátu, nařídili jsme jeho stažení od všech odběratelů. Distributor je rovněž povinen nás informovat o počtu stažených kusů tohoto výrobku a také o tom, jak s kontaminovanou potravinou dále naloží," dodala Kolejková.

Vedení pražské společnosti USAS, která přípravek německé firmy Haleko do Česka dováží, výsledky testů považuje za omyl.

Vilém Janouš, Aleš Kouba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme