Generál Jaruzelski vrátil státní vyznamenání

Generál Wojciec Jaruzelski vrátil vyznamenání, které mu omylem dal polský prezident Lech Kaczynski. Bývalý komunistický vůdce a iniciátor výjimečného stavu dostal Kříž sibiřských vyhnanců. Celé nedopatření vzniklo v prezidentské kanceláři.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Wojciech Jaruzelski

Wojciech Jaruzelski | Foto: NEPOUŽÍVAT internet

Generál Jaruzelski vrátil Kříž i legitimaci nositele, podepsanou prezidentem Kaczynskim. V průvodním dopise napsal, že tímto krokem chce vyřešit situaci, která mohla být pro prezidenta nepříjemná.

Prezident rozhodnutí generála Jaruzelského s porozuměním přijal, a tím je celá záležitost uzavřená, konstatoval šéf prezidentské kanceláře Andrzej Urbański.

Polská levice ale trvá na tom, že generálovi řád náleží. "Na tento kříž má bývalý prezident generál Jaruzelski stejné právo, jako tisíce jiných sibiřských vyhnanců," uvedl Jerzy Szmajdzinski, místopředseda Svatu demokratické levice.

Martin Dorazín, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme