Výstřel padl náhodou, tvrdí mělnický policista

U mělnického okresního soudu začalo projednávání případu 55letého policisty Vladislava Patery, který vloni v červnu při pronásledování ukradeného vozu omylem zastřelil chodkyni. Dnes již bývalý policista před soudem tvrdil, že střílel pouze jednou do vzduchu a druhá, smrtící rána vyšla z jeho zbraně náhodou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

policejní akce

policejní akce | Foto: Jan Rosenauer

Policisté se nejprve snažili bezúspěšně zastavit vůz řízený lupičem pomocí zátaras. Vladislav Patera se poté rozhodl použít služební zbraň. Jak dnes před soudem uvedl, vystřelil jednou do vzduchu, osudná druhá rána pak podle něj vyšla omylem při prudkém brždění policejního vozu. Všem pozůstalým se Patera omluvil.

Do komplikovaného případu, při kterém přišla o život 46letá matka dvou dětí, by měla odpoledne vnést jasno série výslechů svědků obžaloby. Soudní jednání bude pokračovat rovněž ve čtvrtek, kdy by mohl už být vynesen rozsudek. Pro bývalého policistu, který odešel ze služebního poměru na vlastní žádost, může znamenat až pětiletý trest odnětí svobody.

Dvoučlenná policejní hlídka pronásledovala 16. července odcizený volkswagen od Vysoké Libně na Mělnicku do Mělníka. Kolem 09:00 auta vjela do města rychlostí asi 150 kilometrů v hodině. Pronásledovaný projel policejními zátarasy, vjížděl na chodník a ohrožoval chodce. Osudný výstřel padl u rušné křižovatky Mladoboleslavské a Kokořínské ulice. Po střelbě policisté vůz pronásledovali do městské části Vehlovice. Našli ho na lesní cestě, pachatele ale nedopadli.

Ladislav Pavlík, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme