Hyundai odkládá slavnostní zahájení výstavby závodu v Nošovicích

Jihokorejská automobilka Hyundai Motor odložila slavnostní ceremoniál k zahájení výstavby montážního závodu v Nošovicích. Důvodem je vyšetřování nejvyšších členů vedení, kteří jsou podezřelí z nezákonného lobbingu a uplácení politiků. Informoval o tom korejský list Korea Times.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Počítačová studie areálu automobilky

Počítačová studie areálu automobilky

Slavnostní poklepání základního kamene na severu Moravy je odloženo na neurčito. Ceremoniál v Nošovicích se měl konat 17. května a podnik zatím nesdělil, na kdy stanoví náhradní termín.

Nošovice nejsou jediné, kterých se rozhodnutí dotkne. Hyundai kvůli vyšetřování odložil i další akce, včetně podobného ceremoniálu, který se měl konat v americkém státě Georgia. Tam se chystá stavět dceřiná společnost Kia Motors.

Obě automobilky, tedy Hyundai i Kia, zrušily také veškeré plánované akce s investory na tento a příští měsíc. Konat se tedy zatím nebude ani schůzka s korejskými investory k výsledkům hospodaření za první čtvrtletí letošního roku, ani promoční akce v USA, Evropě a v Asii.

Továrna automobilky Hyundai v Nošovicích by měla začít vyrábět v roce 2008. Produkovat má asi 300.000 vozů ročně a Hyundai do ní chce investovat až miliardu eur (zhruba 29 miliard korun).

Naděžda Hávová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme