Poslanec Dolejš musí se zraněným okem na operaci

Poslanec KSČM Jiří Dolejš, kterého minulý týden zbili neznámí útočníci, utrpěl poranění sítnice a musí na operaci oka. Lékaři dnes jeho oko znovu vyšetřili a rozhodli, že ho budou možná už zítra operovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Dolejš

Jiří Dolejš | Zdroj: ČTK

Poslance minulý týden napadli neznámí útočníci. Nejprve mu prý vulgárně vyčetli jeho komunistické smýšlení, poté ho povalili na zem a několik minut do něj kopali. Dolejš při útoku utrpěl tržné rány na hlavě a zhmožděniny obličeje, hrudníku a žeber.

"Teď, když splasknul otok a podívali se pořádně do toho oka, tak zjistili odchlípnutou sítnici," řekl dnes Dolejš ČTK. Aby se poranění sítnice nezhoršovalo, lékaři rozhodli, že budou oko urychleně operovat, dodal.

Kriminalisté prověřují podezření, že se neznámí muži dopustili výtržnictví a pokusu o těžkou újmu na zdraví. Zda budou policisté útočníky stíhat za oba trestné činy závisí také na lékařské zprávě, která určí závažnost zranění.

Napadení Dolejše minulý týden odsoudila sněmovna. Poslanci se shodli, že jsou "surovým a bezprecedentním" útokem na politika vážně znepokojeni.

Někteří levicoví politici, včetně premiéra Jiřího Paroubka, z nepřímé morální odpovědnosti za útok obvinili ODS a některá média, která podle nich vyvolávají nenávist vůči komunistům. Občanští demokraté to odmítají a naopak viní Paroubka, že případ zneužil v předvolebním boji.

Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme