V USA se objevil smrtelný druh heroinu

Na severovýchodě Spojených států se objevil smrtelný druh heroinu, který už zabil nejméně 24 narkomanů. 300 dalších skončilo po užití drogy v nemocnicích. Po výrobcích drogy zatím marně pátrá FBI.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Injekční stříkačka

Injekční stříkačka | Foto: Jan Rosenauer

Americký úřad pro potírání drog zjistil, že do heroinu je přidána pro zesílení účinku látka fentanyl. Jde o silný syntetický morfin, který se používá k léčení velkých bolestí, ale také ve veterinářství ke znehybnění zvířat.

Smrtící droga se objevila v Chicagu a mrtví jsou už hlášeni také z New Yorku, Pensylvánie, Marylandu, New Jersey a z dalších východních států. Z jednoho kilogramu heroinu překupníci vyrobí až 25 tisíc dávek, na kterých v pouličním prodeji vydělají až čtvrt milionu dolarů.

Hlavní bossové dodávají heroin středním překupníkům už zředěný. Ti odhadují jeho sílu a někdy ho také ještě sami ředí, než ho předají pouličním prodejcům. To se však někdy nemusí vyplácet, protože narkomani nakupují více tam, kde má heroin žádaný účinek.

Agenti FBI zatím nevypátrali, proč pachatelé fentanyl do heroinu přidávají. Podle vyšetřovatelů to může být trik, který má k silnější droze přilákat více náruživých narkomanů.

Alexandr Pícha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme