Pes napadl pětileté dítě

Kavkazský ovčák pokousal v obci Dobříč na Praze-západ pětiletého chlapce. Letecká záchranná služba ho převezla do pražské fakultní nemocnice, kde lékaři zjistili, že dítě utrpělo středně těžká zranění.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vrtulník

vrtulník | Foto: Jan Rosenauer

"Podle prvotního šetření pes přeskočil plot ze sousedního pozemku a na zahradě zranil chlapce na hlavě a zádech. Chlapec byl letecky převezen do motolské nemocnice. Případ šetří policisté Obvodního oddělení Hostivice," přiblížila mluvčí středočeské policejní správy Soňa Budská.

Mluvčí středočeské záchranné služby upřesnila, že dítě mělo dvě rány na krku a na hlavě. "Tam se jednalo o vážné zranění a velké krvácení, které jsme museli stavět."

Policie nyní čeká na návrat chlapcových rodičů z nemocnice. Případy, kdy pes pokouše dítě, nejsou vzácné. Většina útoků končí zraněním napadeného, psi ale umějí i zabít. Jeden z nejtragičtějších případů se stal před třemi roky v Kovansku u Nymburka, kde pes zabil jedenapůlletou holčičku.

Vilém Janouš, Marek Čihák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme