Zemřela poslední Američanka, která přežila zkázu Titaniku

Ve Spojených státech zemřela poslední Američanka, která přežila katastrofu lodi Titanic. Lillianě Gertrudě Asplundové bylo 99 let. Vyhýbala se publicitě a o zkáze plavidla mluvila jen výjimečně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Titanic

Titanic

Tehdy pětiletá Lilliana Gertruda Asplundová přišla 15.dubna 1912 při zkáze údajně nepotopitelného plavidla o otce a tři bratry. Kromě ní přežila i její matka a tehdy tříletý bratr Felix.

Na světě žijí ještě nejméně dva účastníci tragédie - Angličanka Barbara Joyce Westová a její krajanka Elizabeth Gladys Deanová. Ani jedna z nich si však na události staré 94 let nemůže pamatovat, první bylo tehdy deset měsíců, druhé dokonce jen dva měsíce.

Titanic se potopil při své první plavbě poté, co se srazil s ledovou krou. Při katastrofě přišlo v ledových vodách severního Atlantského oceánu o život na 1500 lidí.

Jana Petrová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme