Mistrovství světa v hokeji bude v roce 2011 hostit Slovensko

Slováci dostali náplast na smutek po vyřazení z hokejového čtvrtfinále. Mezinárodní hokejová federace rozhodla, že mistrovství světa se v roce 2011 odehraje na Slovensku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lední hokej

Lední hokej | Foto: Torino 2006

Jakmile zpráva dorazila na Slovensko, začali politici chválit prozíravé rozhodnutí hokejové federace. Ani primátor Bratislavy Juraj Ďurkovský netajil své nadšení. "Já můžu říct jen jediné, je to úplně super," radoval se Ďurkovský.

Na Slovensku zatím stojí jediný stadión, který vyhovuje náročným požadavkům hokejové federace, a to v Košicích. Samotná Bratislava pouze nabízí pozemek nedaleko přístavu.

Podle primátora je ale na pořádání turnaje město připraveno. "Na jedné straně se někomu nezainteresovanému může zdát, že nejsme připravení, ale já si dovolím tvrdit, že opak je pravdou. Hokejový šampionát je pro Slovensko historická událost, v samostatné historii ještě tak významný turnaj nehostilo," vyjádřil jistotu nad připraveností Bratislavy na hokejové mistrovství Ďurkovský.

Ľubomír Smatana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme