Česko pošle do Indonésie humanitární pomoc

Až pět miliónů korun poskytne české ministerstvo zahraničí Indonésii postižené ničivým zemětřesením. Radiožurnálu to potvrdil mluvčí ministerstva Vít Kolář.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trosky budov

Trosky budov | Foto: AFP

"Ministr zahraničních věcí Cyril Svoboda rozhodl o uvolnění humanitární pomoci pro Indonésii. Její výše a způsob, kterým bude provedena, budou určeny po konzultaci s velvyslancem v Indonésii, který má momentálně jednání s indonéskými úřady. Rozhodnutí padne nejpozději v pondělí," uvedl Vít Kolář.

České humanitární organizace pomoc zatím nechystají. Některé ale nevylučují, že se nakonec pro nějaký druh pomoci rozhodnou. Například liberecká charitativní organizace Hand for Help čeká, že ji o pomoc požádá ministerstvo zahraničí nebo ministerstvo vnitra. Záchranáři sami peníze na humanitární misi nemají.

Naděžda Hávová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme