Na německých školách přibývá násilných incidentů

Agresivita německých školáků neopadá. V Berlíně zaútočil dvanáctiletý žák základní školy pěstmi na dvaašedesátiletou učitelku. Ta skončila s tržnou ránou na ambulanci. Debatu o násilí na německých školách rozpoutala zoufalá výzva pedagogů jedné z berlínských škol, kteří své svěřence přestali zvládat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Braniborská brána

Braniborská brána | Foto: europa.eu.int

Dvanáctiletý útočník libanonského původu je pěkné kvítko. Kromě toho, že opakovaně propadl, má už na svém kontě i policejní záznam. Teď byl na 10 dnů vyloučen ze školy a čekají ho i další nepříjemnosti.

Na veřejnost se dostaly i další otřesné případy. V berlínské čtvrti Tiergarten zadrželi osmnáctiletou studentku vyzbrojenou střelnou zbraní, která hrozila smrtí své angličtinářce. Ve Weissensee zase 15letá dívka zaútočila na svou spolužačku nožem.

Němečtí politici požadují po nejnovějších incidentech tvrdší sankce vůči rodičům agresivních dětí. Klaus Böger, který má na berlínské radnici na starosti školství, prohlásil, že učitelé v německé metropoli čelí stále větší hrubosti ze strany studentů.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme