Ochránci spotřebitelů podali poprvé v historii trestní oznámení

Sdružení na obranu spotřebitelů podalo poprvé za dobu své existence trestní oznámení. Směřuje proti statutárním a obchodním zástupcům čtyř firem, které se podílely na prodeji takzvaných dek proti elektrosmogu. Na SOS se obrátila už více než stovka spotřebitelů, kteří za tyto deky zaplatili desetitisíce korun. Mluvčí SOS Ivana Picková ale vysvětluje, že pojem elektrosmog je zcela nesmyslný.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Spotřební elektronika

Spotřební elektronika | Foto: Jan Rosenauer

"Podle vyjádření jednoho z předních odborníků Fyzikálního ústavu Akademie věd docenta Pekárka a také podle vyjádření hygieniků se jedná o naprosto nesmyslný pojem, který vyvolává klamnou představu o zdravotních účincích prodávaných dek," upřesnila mluvčí SOS.

Sdružení na obranu spotřebitelů zároveň vyzývá spotřebitele, kteří byli při nákupu dek oklamáni, aby také podali trestní oznámení.

"Všechny ty společnosti jsou společnosti s ručením omezeným, to znamená s majetkem maximálně sto tisíc, takže více než stovka spotřebitelů by neměla šanci ty peníze získat. Proto jsme se rozhodli podat trestní oznámení na konkrétní osoby, které stojí za prodejem dek," vysvětlila mluvčí.

Vilém Janouš, Karolína Kučerová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme