Ruští rybáři prý obcházejí lovné kvóty

Ruské rybářské lodi loví podle listu Times ilegálně v Barentsově moři. A pak úlovek nad sjednané mezinárodní kvóty prodávají v cizích přístavech v Británii, údajně v Grimsby a v Hullu. Teprve pak se vrátí do svého domovského přístavu v Murmansku v severním Rusku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rybolov u pobřeží

Rybolov u pobřeží | Foto: Alexandr Pícha

Podle norských pramenů může být až polovina tresek konzumovaných britskými spotřebiteli ilegální. Podrobné informace přináší list Times, jehož zpravodajové píší o ruských rybářských tlupách typu mafie.

Vyplouvají z Murmanska a v Barentsově moři loví tresky, halibuty a lososy v množství nad sjednané mezinárodní kvóty. A než se vrátí do domovského přístavu, kde obvykle bývá nedostatečná kontrola, prodají úlovky lodím plujícím pod vlajkou podle práva výběru, na příklad kambodžskou.

Ty pak ryby dodávají také do anglických přístavů jako jsou Hull a Grimsby. Norští námořní činitelé obviňují britskou vládu, že nedělá dost, aby tomuto mezinárodnímu podvádění předcházela.

Milan Kocourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme