Prudké srážky a krupobití způsobily v Německu škody za desítky milionů eur

Jeden mrtvý, více než stovka zraněných a škody v desítkách milionů eur. To je bilance prudkých srážek doprovázených mohutným krupobitím, které se přehnaly přes jihozápad Německa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kroupy o velikosti několika centimetrů

Kroupy o velikosti několika centimetrů | Foto: Jan Rosenauer

Ve Schwarzwaldu utonul v rozbouřeném potoce 66letý muž, když se snažil zachránit svůj dobytek. Naštěstí jen tržné rány u více než stovky lidí způsobily padající kroupy o velikosti meruněk. Svědci se dokonce dušují, že některé exempláře, které ničily střechy i zaparkovaná auta, byly dokonce velikosti tenisových míčků.

Jen v Kinzigtalu v Bádensku-Württembersku narostly škody během 45 minut do dvouciferné výše v milionech eur. Voda tam zaplavila sklepy a garáže a zničen byl dokonce i jeden most. "Vypadá to tam jako za války," popsal situaci jeden ze zasahujících hasičů.

Na severozápadě Německa zase došlo k nebývale prudkému poklesu teplot. V Emdenu naměřili ve 4 hodiny ráno 5 centimetrů nad zemí mínus jeden stupeň Celsia.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme