Internetový portál Seznam.cz čelil v noci výpadkům části e-mailů

Největší tuzemský internetový portál Seznam.cz má opět problémy. V noci na dnešek mu vypadla část schránek e-mailové pošty. Výpadek zhruba čtyř procent schránek způsobila závada na diskovém poli jednoho ze serverů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

e-mail Seznam.cz

e-mail Seznam.cz | Foto: Seznam.cz

Podle mluvčí firmy Rity Gabrielové se to dotklo zhruba 200 tisíc uživatelů, kteří nemají ve svých schránkách korespondenci.

"Samozřejmě schránky mohou dál používat. My jsme je otevřeli a data, která máme ze zálohy, exportujeme zpět. To znamená, že zhruba do tří dnů by měli mít všichni postižení uživatelé všechna svá data zpět. Pokud dojde k nějakým změnám nebo problémům, pak se mohou vyskytnout pouze v adresářích, které si uživatelé sami vytvořili," řekla Českému rozhlasu Gabrielová.

Jedná se už o druhou poruchu v krátké době za sebou. Minulý týden nefungovalo zhruba stejné množství schránek kvůli výpadku proudu u firmy TTS, kde má portál servery. Tentokrát byla závada na diskovém poli jednoho ze serverů. Příčinu problémů zatím zjišťují technici Seznamu.

E-mailová pošta Seznamu běží zhruba na 30 serverech. Ty obsahují každý několik desítek disků s uloženými daty. Jeden server přitom obsluhuje zhruba 200 tisíc e-mailových schránek. Portál Seznam.cz každý měsíc navštíví kolem 3,5 milionu uživatelů.

Jana Zemanová, Marie Matúšů Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme