Policie: Za vytunelováním CS Fondů jsou šéfové Motoinvestu

Policie rozdává další obvinění v kauze vytunelovaných CS Fondů. Za mozky víc než devět let starého podvodu za nejméně jednu a čtvrt miliardy miliardy korun považuje - podle informací ČTK - bývalé šéfy zaniklé finanční skupiny Motoinvest a někdejší muže z představenstva Plzeňské banky Pavla Tykače a Jana Dienstla.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

peníze

peníze | Zdroj: AFP

Server Aktuálně.cz ale zjistil, že se policii Dienstla ani Tykače zatím nepodařilo zastihnout a fyzicky jim obvinění předat. Informace totiž utekla na veřejnost dřív, než se jim obvinění stačilo dát a než se rozhodlo, zda by u nich byla uvalena vazba.

Obvinění Radiožurnálu potvrdil šéf protikorupční služby Miloslav Brych. "Je sděleno obvinění několika pachatelům pro trestný čin podvodu ve čtvrtém odstavci se škodou více než 1 miliarda korun. Vzhledem k tomu, že šetření je na počátku, bližší informace nemůžeme potvrdit."

Tykač patří mezi české miliardáře. Aktuálně.cz připomíná, že před jedenácti lety rozjel s Motoinvestem - pod heslem Drobní akcionáři, plačte! - takzvanou třetí vlnu kupónové privatizace, během které ovládl řadu investičních fondů.

Naděžda Hávová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme