Tragický střet autobusu s vlakem na Brněnsku

Jeden mrtvý a dalších jedenáct zraněných - takový je výsledek srážky francouzského autobusu s vlakem na železničním přejezdu v Ponětovicích u Brna. Řidič autobusu byl na místě mrtvý, zraněn je strojvedoucí a několik cestujících z autobusu, který vezl přes 40 turistů z Francie, Španělska a Mexika.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

železniční přejezd

železniční přejezd | Foto: Jan Rosenauer

Všichni zranění byli převezeni do nemocnice, o ostatní cestující pečují hasiči s psychologem na provizorním evakuačním stanovišti. Příčinu neštěstí policie vyšetřuje.

Provoz na trati už je obnoven, jak pro Český rozhlas potvrdil Jan Kučera z Drážní inspekce: "Doprava na dvojkolejné trati byla asi na jednu hodinu přerušena, nyní se už jezdí na jedné z kolejí. V době nehody byla podle předběžných zjištění výstraha na kolejích v činnosti, znamená to, že České dráhy nepochybily. Škodu ještě nemáme vyčíslenou, nicméně autobus bude zřejmě na odpis."

Vlasta Gajdošíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme