Čínští disidenti protestují proti zadržení známého obhájce

Čínští disidenti požadují propuštění známého právníka a ochránce lidských práv. Kao Č'-šeng hájil například členy hnutí Falang Kung i chudé dělníky a vesničany. Oblíbený právník byl v pátek zatčen v Pekingu kvůli údajné zločinné činnosti. Čína zaujímá přední místo ve světě v porušování lidských práv.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peking - Zakázané město

Peking - Zakázané město | Foto: de.wikipedia.org

Důvody zadržení 42letého obhájce nebyly blíže specifikovány, čínští disidenti ale tento krok považují za útok na svobodu slova i na spravedlnost. K zatčení Kao Č'-šenga navíc došlo ve stejný den, kdy před soudem v Šanghaji stanul slepý ochránce lidských práv Čchen Kuang-čcheng a jeho právník ho nemohl zastupovat, protože byl už dříve, právě kvůli probíhajícímu procesu také vzat do vazby.

Celkem 42 čínských disidentů proto podepsalo výzvu za osvobození známého obhájce, jeho propuštění je podle jejich slov nyní prioritou. Zároveň žádají vládu, aby zajistila dodržování základních práv a svobod.

Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme