Na česko-slovenské hranici vzniknou tři říční přechody

Na řece Moravě vzniknou tři nové hraniční přechody pro vodáky a lodní dopravce. Jeden bude přímo v Hodoníně a další dva v Rohatci a Sudoměřicích. Návrh české strany dnes schválila slovenská vláda.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Státní hranice a přechod

Státní hranice a přechod | Foto: Jan Rosenauer

Doposud nesměli turisté Moravu legálně přeplavat, museli se držet pouze na své polovině řeky. Vážní zájemci si vyběhali výjimku, ale stálo to čas a peníze. Přechod chyběl především při výletech na Baťův plavební kanál, výletníci museli oklikou.

Obě vlády tak vycházejí vstříc přání starostů, kteří si od oficiálních přístavišť slibují rozvoj turistického ruchu. Mezi řekou Moravou a Baťovým plavebním kanálem sice stále chybí zdymadlo a vodáci na lodích neprojedou, zástupci samosprávy ale slibují jeho brzké dobudování.

První vodáci mohou podle vládního rozhodnutí přepádlovat Moravu 1. dubna příštího roku a přístavy zůstanou otevřené pravidelně do konce října.

Martin Hromádka, Ľubomír Smatana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme